Сталеві печі
Деталі сталевої пічки зшиваються методом зварювання. Сварка повинна бути кращою, оскільки шви під час перепаду піддають додатковому завантаженню, і будь-яка слабка точка може стати місцем розриву.
Сталева піч має різні особливості:
-
Сталь витримає меншу температуру, тому топки викладають термостійку шамоту.
-
Піч з’явився у різних формах, завдяки чому ви можете досягти потрібного вам декоративного ефекту.
-
Більшість печев мають подвійні стінки, тому опалення працює за конвекційним принципом.
Під час конвекції повітря нагрівається між зовнішньою та внутрішньою стінками і піднімається вгору, поступаючись більш холодному місця, що надходить знизу. Чим довше повітря проходить канал, тим більше навантаження виникає у такому випадку. У приміщенні відбувається більш рівномірний розподіл тепла, але повітря при цьому стає сухим.
Існує багато інших критеріїв, від яких залежить той чи інший вибір. Все залежить від особистих уподобань вдома та від особистих уподобань.